MAARUTA

de AndraAli in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 4673 vizualizari

 

Prajitura cu specific arabesc .Este preparata in general in jurul sarbatorilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 pachete jumatate de margarina
  • 3 sferturi de pahar (pahar mic de plastic de unica folosinta) ulei
  • 1 kg de curmale
  • 2 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar de sirop de trandafiri
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MAARUTA:

1.Se amesteca margarina cu faina apoi se adauga uleiul.

2.Adaugam praful de copt,zaraul vanilat si siropul de trandafiri.

3.Separat  punem cumalele fara pielita si fara sambure,adaugam 2 linguri de ulei si amestecam bine.

4.Aluatul il impartim in bilute mici.Luam una cate una ,o desfacem in palma si adaugam putine curmale inauntru ,apoi acoperim la loc aluatul .Cu o furculita putem face diferite forme.

5.Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana devin usor rosiatice.

6.Le lasam sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Nu se pun la frigider.

2

Nu se strica usor,pot tine si saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "MAARUTA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

Tiramisu cu sticksuri de ciocolată - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.08 la 09:31

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi de post