Ciorba aceasta de varza este pe placul sotului meu . Daca vreau sa ma pun bine cu el ,repede-repede pun de un lușcoș . Luscosul se face obligatoriu cu carne cu sorici , sau si mai bine cu ,, adidasi,, de porc daca ai , sa aiba si putin gust de afumatura in plus . Fiind o mancare de provenienta ungureasca musai trebuie si poprikă -boia rosie de ardei . La final zeama sa fie mai scazuta nu foarte multa .Bineinteles face parte din colectia , ciorbe rapide !!!
Portionati carnea si o puneti la prajit .
Spalati si curatati legumele din timp .
Taiati morcovul , ceapa si ardeiul cuburisi puneti peste carne la calit .
Adugati boiaua si pasta de ardei , amestecati si rapid turnati aprox.3 l apa .
Se pune varza taiata fideluta , mirodeniile (cimbru , marar , foi dafin ).
Sarati si puneti si slaninuta taiata feliute-acordeon .
Fierbeti 15 min. nu prea mult varza sa nu se inmoaie prea tare .
Amestecati bulionul cu faina alba si putina apa , turnati in oala cu ciorba .
Presarati patrunjel verde si lușcoșul este gata .
1
Optional se poate servi si smantana .
2
Daca se doreste a fi mai consistent la fierbere se pun si 2 linguri de orez .
3
Cine doreste mai acrisor gustul poate acri cu putin otet de mere .