Noua ne plac mult supele , mai ales la cina si incerc sa fac alternativ supele romanesti si cele traditionale aici portugheze. De data asta va aduc o reteta de supa foarte traditionala printre portughezi- o supa crema de legume cu varza si fasole boabe.
- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat de carne . Lasam sa fiarba bine. Cand sunt gata fierte legumele aduagam un borcan de fasole si mai lasma 5 minute sa fiarba impreuna. Dam deoparte si pasam totul cu blenderul vertical.
- Intre timp ne ocupam de varza. O tocam fin si in timp ce fierbe supa o punem intr-o tigaie larga cu putin ulei de masline, sare, piper alb si putin cimbru-o lasam sa se inmoaie, aduagand apa din cand in cand.Ideea e sa se fiarba inabusit. Si carnatul il taiem cubulete si il aduagam la varza. Cand e moale suficient adaugam la supa deja pasata si apoi mai aduagam cealalta parte de fasole boabe intregi. Gustam de sare, piper si stingem focul.
1
Puteti sa fierbeti varza in supa dupa ce ati pasat-o. Doar ca ia mai mult timp si eu am profitat de timpul cand au fiert legumele sa temrin si varza.
2
Supa crema nu trebuie sa fie foarte groasa-trebuie sa aiba consistenta putin lichida.