Supa cu varza si fasole boabe

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 22 Oct 2015 | 3666 vizualizari

 

Noua ne plac mult supele , mai ales la cina si incerc sa fac alternativ supele romanesti si cele traditionale aici portugheze. De data asta va aduc o reteta de supa foarte traditionala printre portughezi- o supa crema de legume cu varza si fasole boabe.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 rosie bine coapta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varza potrivita
  • 2 borcane de fasole boabe
  • 1 carnat afumat
  • ulei de masline, sare, piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu varza si fasole boabe:

- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat de carne . Lasam sa fiarba bine. Cand sunt gata fierte legumele aduagam un borcan de fasole si mai lasma 5 minute sa fiarba impreuna. Dam deoparte si pasam totul cu blenderul vertical. 

- Intre timp ne ocupam de varza. O tocam fin si in timp ce fierbe supa o punem intr-o tigaie larga cu putin ulei de masline, sare, piper alb si putin cimbru-o lasam sa se inmoaie, aduagand apa din cand in cand.Ideea e sa se fiarba inabusit. Si carnatul il taiem cubulete si il aduagam la varza. Cand e moale suficient adaugam la supa deja pasata si apoi mai aduagam cealalta parte de fasole boabe intregi. Gustam de sare, piper si stingem focul. 

TIPS-URI

1

Puteti sa fierbeti varza in supa dupa ce ati pasat-o. Doar ca ia mai mult timp si eu am profitat de timpul cand au fiert legumele sa temrin si varza.

2

Supa crema nu trebuie sa fie foarte groasa-trebuie sa aiba consistenta putin lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu varza de Bruxelles - de post