Brocoli se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se marunteste cu robotul(cateva pulsatii).
Polonezul se curata de pielita si la fel se da prin robot.
Pastele se fierb,dar nu de tot(pe ambalaj la mine scria 16 min,eu le-am fiert 10 min),se lasa 5 min in apa fierbinte sa mai "infloreasca",apoi se strecoara si se clatesc o data cu apa rece.
Se amesteca pasta de brocoli cu polonezul maruntit si cu crema de branza pana se obtine o crema.Daca amestecul este prea uscat mai puneti o lingura-doua de zeama in care a fiert brocoli(asa am facut eu).Potriviti de sare daca este nevoie(eu nu am mai pus,polonezul a fost destul de sarat).
Se ia fiecare bucata de lumaconi ,se umple cu crema de brocoli si se aseaza in tava Pyroflam.
Se presara cascavalul ras deasupra,se toarna sosul alb(rece) si se da la cuptorul preincalzit pt.gratinare.