Lumaconi cu crema de brocoli

de rodicamaria in Paste, 19 Ian 2013 | 3910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc.brocoli
  • 200 g branza proaspata(mai cremoasa)
  • 100 g cascaval(dat pe razatoarea mare)
  • sos Bechamel(din 500 ml lapte,25 g unt ,sare ,un praf de nucsoara ,un praf piper si 2 linguri faina)
  • 250 g paste tip lumaconi
  • 1 buc polonez din piept de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu crema de brocoli:

Brocoli se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se marunteste cu robotul(cateva pulsatii).

Polonezul se curata de pielita si la fel se da prin robot.

Pastele se fierb,dar nu de tot(pe ambalaj la mine scria 16 min,eu le-am fiert 10 min),se lasa 5 min in apa fierbinte sa mai "infloreasca",apoi se strecoara si se clatesc o data cu apa rece.

Se amesteca pasta de brocoli cu polonezul maruntit si cu crema de branza pana se obtine o crema.Daca amestecul este prea uscat mai puneti o lingura-doua de zeama in care a fiert brocoli(asa am facut eu).Potriviti de sare daca este nevoie(eu nu am mai pus,polonezul a fost destul de sarat).

Se ia fiecare bucata de lumaconi ,se umple cu crema de brocoli si se aseaza in tava Pyroflam.

Se presara cascavalul ras deasupra,se toarna sosul alb(rece) si se da la cuptorul preincalzit pt.gratinare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu crema de brocoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti integrale cu broccoli si piept de pui