Loobia Polo Shirazi - Orez cu marar si fasole blackeye

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2011 | 7807 vizualizari

 

Aceasta este o reteta traditionala din sudul Iranului, din Shiraz, poate fi servita alaturi de carne de pui sau chiftelute, sau chiar falafel. Gustul deosebit este dat de siropul de rodie dulce acrisor - Rob va Shireh.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani orez
  • o cana fasole blackeye (oare cum se numeste in romana??? )
  • doua legaturi de marar
  • o ceapa
  • sofran (optional)
  • sare
  • ulei pentru gat

Pentru sirop: 

  • apa
  • pasta de rodie
  • optional zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loobia Polo Shirazi - Orez cu marar si fasole blackeye:

1. Fasolea blackeye se alege, se spala si se pune la fiert pentru 30 de minute

2. Orezul se spala si daca aveti il lasati jumatate de ora la inmuiat in apa rece. Intr-un vas se aduce apa la fiert cu sare si se adauga orezul. . Se poate adauga sofranul la intreaga cantitate de orez sau se poate fierbe in doua vase, orez alb si orez galben. Se fierbe al dente, se scurge apa in care a fiert si se clateste cu apa rece.

3. Se toaca mararul si se da ceapa pe razatoarea fina (sau cum preferati)

3. Alegeti un vas cu capac, puneti cateva linguri de ulei si amestecati fasolea fiarta, cu orezul fiert, ceapa data pe razatoare si marar tocat

4. Puneti capacul si lasati sa fiarba la foc minim sau bagati la cuptor pt cel putin 40 de minute fara sa deschideti capacul.

Pentru siropul de rodie, Rob va Shireh


Reteta originala indica sa faceti un sirop din apa, zahar si pasta de rodie. Eu nu sunt obisnuita cu gustul dulce la mancarurile cu carne si nu am mai adaugat zahar. Am pus 3 linguri de concentrat de rodie si o ceasca de apa si le-am fiert vreo 10 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

Turmericul nu inlocuieste niciodata sofranul, dar ca sa trisati si sa obtineti un orez galben intens puneti si un praf de turmeric langa sofran cand fierbeti orezul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Loobia Polo Shirazi - Orez cu marar si fasole blackeye" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

dutuvio 1

19.12.2011, 15:17

pai si pan la urma cum se numeste fasolea aia in Romania ?????noi ce cumparam ?

mihaelar63 1

19.12.2011, 15:39

Eu ma gandesc ca ii spune fasole cu ochi negru

retetepersane 1

20.10.2012, 00:30

Da, " Aveti fasole cu ochii negrii? " )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun