O reteta de lipii a la Sarah
Pentru a prepara aceasta reteta de lipii vom parcurge urmatoarele etape:
1. Intr-un bol incapator punem faina ( preferabil cernuta ) si sarea, apoi in mijlocul acesteia facem o gropita in care turnam iaurtul si drojdia instant! Tot acest mix se va framanta bine de tot ( un timp destul de mare cum ne indica Sarah- cca 15 min)- pana cand obtinem o bila de aluat nelipicioasa!
2. Lasam aluatul la dospit- intr-un loc cald cam o ora, acoperindu-l cu un prosop curat; cand aluatul si-a dublat volumul il vom imparti in 5 parti egale si, pe o suprafata usor infainata vom intinde cu sucitorul bilele de aluat sub forma unei clatite!
3. Dupa preferinta presaram pe lipii seminte de susan si in, dar le putem lasa si asa simple! Se apasa bine semintele, ca sa se lipeasca de aluat!
4. Mai lasam la crescut cca 10 min lipiile, apoi intr- tigaie bine incinsa ( care nu trebuie unsa cu nimic) punem la copt foile de lipie, rand pe rand, intorcandu-le pe ambele parti!
5. Se pastreaza invelite intr-un prosop curat de bucatarie! Se pastreaza foarte bine 2-3 zile - TESTAT! ( la tura nr. 2 de facut lipii, petru ca primele s-au terminat imediat) !
O reteta testata de 2 ori. Aceste lipii sunt delicioase unse cu ceva unt sau stropite doar cu ulei de masline ( eu asa am mancat-o pe prima :) )
1
Din aceasta cantitate Sarah a facut cca 10 lipii micute, insa eu am preferat sa fie ceva mai mari, asa ca mi-au iesit numai 5 :)