Lipii si paine cu ceapa

de T I M E A in Piine, 15 Ian 2014 | 10342 vizualizari

 

Sambata trecuta m-am pus pe framantat pentru a face o paine. Imi place painea cu ceapa asa ca am zis hai sa o fac cu ceapa. Pana aici totul a decurs conform planului. Dupa ce a dospit aluatul si am vrut sa ma apuc sa formez painea spre a o pune intr-o tava, mi-a trecut asa un gand sa ma apuc sa fac niste painici sau lipii in tigaie. Si asa am facut :)). Au iesit niste lipii super gustoase si am facut la final si o painica, o paine in forma patrata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de grau
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 cepe rosii potrivite ca marime
  • 2 linguri ulei
  • aprox 700 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii si paine cu ceapa:

Intr-o cana amestecam drojdia, zaharul si 1-2 lingurite de faina si turnam peste ele 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute. 

Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.

Ceapa o curatam, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Adaugam ceapa calita in bolul cu faina.

Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita apoi framantam cu mana adaugand treptat restul de apa calduta si la final uleiul de masline. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de degete.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora si jumatate.

Dupa ce si-a dublat volumul, rupem din aluat bucati pe care le intindem sub forma rotunda pe masa tapetata bine cu faina. (marimea depinde de tigaia folosita). Aluatul trebuie intins subtire.

Punem foaia intinsa intr-o tigaie teflonata incinsa si lasam pe ambele parti aprox 4 minute. Puteti picura in tigaie un strop de ulei de masline.

Procedam la fel si cu restul de lipii. Eu am facut 10 bucati.

Sunt super gustoase chiar si asa simple sau umplute cu pui, legume sau servite langa o mancare gatita. 

Eu am servit cu o salata de cruditati. 

Aluatul ramas il asezam intr-o tava mica teflonata unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu mainile unse cu putin ulei.

Deasupra presaram oregano si dam tava la cuptorul preincazit la 175 de grade aprox 30 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem din cuptor si feliem dupa ce s-a racit putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii si paine cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sim0na 1

16.01.2014, 20:35

Paine cu ceapa si cu masline vreau sa fac si eu!

T I M E A 1

16.01.2014, 20:44

ma bucur ca va plac

T I M E A 1

16.01.2014, 20:45

Simo mie maslinele nu imi plac, darpt voi sigur sunt super bune in combinatia asta. Eu i-am mai facut sotului cu masline si ciuperci (eu nu le mananc )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu iaurt