Lipie pentru saorma

de cccris in Pizza, 9 Feb 2010 | 12597 vizualizari

 

E cea goala in interior. Minunata!

 

INGREDIENTE

  • 250 - 300 gr apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet drojdie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie pentru saorma:

Daca aveti masina de piine sau mixer special e simplu sa puneti totul la framintat. Trebuie sa obtineti o coca ca la piine, sa nu se lipeasca de peretii vasului, deci mai adaugati apa sau faina dupa nevoie.

Se lasa coca la crescut 20 min, timp in care incingeti la maxim cuptorul.

Intindeti foi subtiri de marimea dorita, le puneti in tava tapetata cu faina sau cu hirtie de copt, le mai lasati 5 min la crescut. Se pun in cuptor, la cel mai inalt nivel, citeva minute, foarte putine. Se umfla rapid, le lasati putin sa se rumeneasca ( le mai verificati pe fund ), le scoateti, le intepati usor cu furculita si le acoperiti cu un prosop pt a ramine moi, bune de rulat la saorma.

Daca va plac crocante nu le mai acoperiti.

TIPS-URI

1

nu uitati sa incingeti cuptorul la maxim.

2

am vrut sa fac a doua zi saorma, dar nu mai era asa flexibila si nu am mai putut sa o rulez. In concluzie trebuie tinuta in punga la rece (ca la magazin), sa nu se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie pentru saorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

alinut 1

29.05.2010, 14:48

la favorite normal pt k imi place shaorma f mult.
am o intrebare: cate grame are pliculetul de drojdie k difera de la firma la firma si as vrea sa nu dau gres.
ms mult

cccris 1

20.06.2010, 11:26

al meu are 7g, de la oetker. Dar orice drojdie folosesti sa fie antitatea corespunzatoare pt 500gr faina

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra multicereale cu tarate