Am intrat in posesia cartii AS Principesa Margareta (cu imprumut) si mi-a placut acest chec cu lamaie . L-am testat si am fost incantata de textura si gustul dulce-acrisor al acestuia , de aceea vi-l impartasesc si voua (rar postez ceva , din cauza lipsei de timp si de ce sa nu recunosc , mi-e leneeeeeeeee sa tastez ... si cat imi mai placea )
Se amesteca cu lingura de silicon (eu tot rudimentar lucrez , decat sa-mi tapetez peretii de la mixer) untul de la temperatura camerei cu zaharul , pana se obtine o crema spumoasa , dupa care se incorporeaza pe rand cate-un ou si se amesteca bine , pana la omogenizare ; se adauga si macul si se incorporeaza uniform si acesta .
In faina se incorporeaza praful de copt si amestecul obtinut , se adauga compozitiei de mai sus .
Se incalzeste cuptorul la 180 grade . Compozitia obtinuta ( ptr o singura tava de chec ) se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor , ptr 40 de minute .
Cat timp se coace checul , se executa siropul din ingredientele mentionate , care se va tine (siropul) pe foc 10-15 minute .
Dupa timpul de coacere si testul scobitorii , se scoate tava forma din cuptor si asa fierbinte , i se adauga siropul , tot fierbinte . Se lasa sa absoarba totul , pana la racirea completa , dupa care se scoate din forma (forma mea fiind de silicon , s-a cam lasat ... )
Se poate servi alaturi de-o cana cu ceai , sau o ceasca cu cafea .
PS Eu am copt si doua minichecuri ptr frumusica MARIUCA , nepotica vecinelei mele ( apartinatoarea cartii) , careia i-a placut .
Simplu , usor , dar ... prea putin ... si scuze ca nu-mi iese imaginea de prezentare