Niciodata nu am inteles varza asta portugheza - stiam ca se face doar o supa specifica la portughezi. De curand am o vecina care mereu imi aduce de la gradina ei si am invatat sa gatesc si altceva- va spun ca e foarte buna , doar ca trebuie fiarta separat inainte de a o folosi. Azi am facut aceste legume cu varza respectiva , putin picante si cu un sos de soia. Alaturi de orez thai simplu-a fost un deliciu. Va impartasesc si voua aceasta reteta.
Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15 minute. Tipul asta de varza e mai tare, de aceea cand gatim e bine sa o fierbem bine. Dupa ce am fiert bine o scurgem si o lasam deoparte .
Intr-un wok punem ceapa taiata marunt cu ulei de lasline la clait putin, aduagam ciupercile laminate si apoi legumele chinezesti. Le saltam ,evitand sa amestecam prea mult cu lingura. Punem sare, piper alb si un chilli daca va place iute. Adaugam varza pe care am taiat-o mai marunt si am lasat la sotat inca cca 5 minute, pana legumele sunt bine omogenizate si patrunse. La final punem sos soia (putin) si sos worchester (putin).
Ca si orez eu am ales orezul thai-deosebit de bun-cu aroma si miros special in termeni de orez. Si se face foarte simplu: punem la fiert 2 cnai de apa, cand clocoteste punem o cana orez si punem sare, acoperim vasul si lasam sa scada apa -cca 10 minute. Orezul e fiert si stingem.
Servim alaturi de legume.