Se pot pune orice fel de legume .
Eu ieri am adus de la mama legume proaspete si mai aveam prin camara cateva mai vechi si m-am hotarat sa le gatesc .
Legumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte.
Un vas de iena sau altceva care se poate pune la cuptor se unge bine cu unt. Se aseaza in el cartofii si presaram putina sare, se pune ceapa, morcovul, mezelul taiat cubulete sau rondele (dupa preferinta), punem si dovleacul si branza taiata cubulete. Peste toata compozitia mai punem putin unt (ca sa se scurga printre legume ). Deasupra punem niste marar verde, de preferinta cu bota cu tot (are o aroma mai puternica).
Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade .
Cand legumele sunt patrunse (se incearca cu un bat de frigaruie sau cu furculita) se bate oul cu smantana, cu sare (atentie daca branza este foarte sarata puneti mai putina sare) si piper si se toarna peste legume.
Se da din nou la cuptor pentru 5 minute .
Se poate servi cald si rece presarat cu patrunjel . Este foarte bun cu mujdei de usturoi sau cu alt sos care va place .
Va doresc pofta buna !