Aceste legume asortate la cuptor, sunt ideale ca si garnitura sau de ce nu ca o gustarica sanatoasa... pt mine legume sunt foarte importante, de aceea nu lipsesi de pe masa noastra in nici o zi, chiar daca modul de preparare al lor difera de la caz la caz :)....si aceasta reteta este una dintre acele retete, care sunt pe gustul meu si pe care le pregatesc cu mare drag.
Mai jos va voi scrie reteta, fara a specifica cantitatile pentru ca acestea difera de la tava la tava. La sfarsit, va urez o duminica placuta si sper sa o incercati si voi!!
Legumele se spala, se curata si se taie. Se ia o tava si se aranjeaza dupa plac legumele taiate in ea.Intr-un bol se pune apa ( apa nu trebuie sa depaseasca legumele de jumatate) apoi sare si vegeta. Compozitia rezultata se pune peste legume, untul se taie bucatele si el si se arunca peste legume, iar la sfarsit se pune o folie de aluminiu peste tava. Tava se da la cuptor pana cand legumele sunt moi. Inainte de a oprii cuptorul, se ia folia de pe tava si se lasa sa se rumeneasca putin legumele.Legumele se servesc caldute...pofta buna!!!