ptr.ca am intrat ın post v-am adus un preparat minunat...
Legumele se spala se curata şi se taie grosolan(vinetele se pun ıntr-un vas cu apa sarata ptr.45-60 minute);
se amesteca legumele adaugandue-se uleiul de masline şi condimentele;
se pun legumele ın tava ptr.cuptor ,tava se acopera cu folie de aluminiu ş ise da la cuptorul pre-ıncalzit la 200 de grade ptr.aprox.50 min.
Dupa 50 min. Se scoate folia de aluminiu şi se mai lasa 15 min.
Mod de preparare garnitura:
Orezul se lasa aproz.10 min. ın apa fierbinte;
Lingurita de şofran se pune ın 50.mil.apa fierbinte;
Se ıncinge uleiul de masline ş ise prajeşte orezul scurs ptr.4-5 min.
Se adauga supa de legume (sau apa),sarea,ling.de zahar,zeama de lamaie şi şofranul;
Se lasa sa dea un clocot,se da focul la mic se acopera ş ise fierbe 12.min.
Dupa 12 min.se stinge focul se amesteca orezul,se acopera cu prosoape absorbante şi cu capacul şi se lasa sa se odihneasca ptr.15 min.