Sosul Ragu:
Sos Bechamel:
Pregatim sosul Ragu:
Taiem toate legumele cubulete.
Punem uleiul la incins si adaugam legumele.
Dupa ce s-au inmuiat punem carnea, lasam pt 15 min sa scada apoi adaugam sosul de rosii, apa si condimentele si lasam sa fiarba aproximativ o ora.
Pregatim sosul bechamel:
Punem uleiul si untul la topit intr-o cratita si laptele separat intr-o oala la incalzit.
Dupa ce s-a topit untul adaugam faina treptat amestecand cu telul.
Punem laptele incet si amestecam pana se incorporeaza tot.
Dupa ce am terminat de pus tot laptele adaugam sarea si nuscoara si mai lasam pt inca 10 minute la foc mic sa fiarba amestecand din cand in cand.
Punem intr-o tava 2 linguri de sos ragu si 2 linguri de bechamel,le intindem atat cat sa cuprinda toata tava.
Adaugam pastele lasagna uscate si cele doua sosuri, motzzarella taiata cubulete si parmezanul ras
Continuam pana se termina tot sosul ultimul strat fiind mozzarela si parmezanul.
Punem tava la cuptorul incins la 180 grade si lasam 40 min pana se rumeneste.
POFTA BUNA!
1
Am folosit pasta care nu necesita fierbere
2
Sosurile trebuie sa fie putin lichide