Se prepara intai umplutura. Carnea de vitel se spala, se toaca la robot. Ceapa se curata si se marunteste la robot. Morcovul se curata si se marunteste si el sau se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.
Se topeste untul intr-o cratita incapatoare, se pun ceapa si morcovul, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca bine pe toate partile. Cand si-a schimbat culoarea si incepe sa scada zeama se adauga vinul si se lasa sa scada. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se maruntesc la robot impreuna cu rosiile uscate. Se poate folosi si suc de rosii conservat sau bulion dizolvat in 200 ml supa. Se adauga rosiile in carne cand zeama a scazut, se toarna si supa si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade iar zeama si carnea este moale. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc uscat. Se stinge focul si se adauga busuiocul proaspat.
Se prepara sosul beschamel: laptele se fierbe. Se topeste untul intr-o craticioara cu pereti dubli, se rastoarna toata faina amestecand uc un tel. Se toarna laptele in fir subtire, amestecand in continuu cu telul pana se incorporeaza tot laptele, avand grija sa nu faca cocoloase. Se mai lasa un minut sa fiarba si se opreste focul. La final se adauga sare si nucsoara (cam o lingurita).
Intr-un vas dreptunghiular de iena, uns cu unt, se pune sos beschamel, un start de foi de lasagna, un strat de carne, sos beschamel, parmesan ras si tot asa pana se formeaza 4 straturi. La final, se termina cu un strat de foi de lasagna peste care se toarna sos beschamel si parmesan ras. Se coace la foc mediu pana se umfla foile si se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.