O reteta un pic lunga de pregatit dar foarte gustoasa
Pentru sosul bechamel
Pentru sosul Bolognese
+
FOI DE LASAGNE,
Avem nevoie de trei preparate:
- foi de lasagne de casă - reteta aici
- sos Bolognese
- sos Bechamel
Sosul Bolognese
Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Curatam si radem morcovul. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul, ardeiul apoi carnea si amestecam totul bine. Adaugati sosul de roșii, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.
Sosul bechamel
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede. Gatiti la foc mic, fără rumenire. Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat marunt. Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul, se asezoneaza cu sare și piper. La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.
Pregătirea lasagnei:
Se amestecă sosul Bolognese cu sosul Béchamel. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos, apoi foile de lasagne, apoi alternam ; sos, cascaval ras, foi de lasagne de 3 ori. Se presara putin unt si cascaval ras. Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 25 min.
Poftă Bună !!!!!