Lasagna e un tip de mancare care nu cred ca poate fi refuzat ... este delicios, satios ...si pe placul tuturor avand in vedere ca variantele pot fi cu carne, branza, legume ....
Eu am facut lasagna cu carne si mozzarella ... sa mai zic inca o data ca fost delicioasa ? :)
Morcovul il curatam, il spalam si il taiem in patru pe lungime,apoi rondele .
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem cuburi mici .
Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins punem morcovul si lasam 5 minute sa se inmoaie, amestecand usor cu o spatula de lemn.
Adaugam apoi ceapa, amestecam si lasam sa se caleasca impreuna.
Carnea ( eu am folosit mix de carne vita+porc) o punem in tigaie.Amestecam bine ingredientele, adaugam putina apa ( daca aveti putin vin e si mai bine :) ) si lasam la foc mic sa fiarba carnea si sa scada apa.
Cand aproape a scazut toata apa, punem sucul de rosii. Amestecam usor, punem sare si piper dupa gust si lasam in continuare la fiert la foc mic .
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cateva linguri de sos cu carne acoperind toata suprafata tavii .
Punem un prim strat de foi de lasagna (daca este necesar, rupem din foi ptr a acoperi bine).
Peste stratul de foi punem un strat de sos cu carne,un strat de mozzarella si acoperim iarasi cu un strat de foi. Continuam pana ce terminam sosul si mozzarella .Ultimul strat va fi de foi de lasagna .
Sosul Bechamel, eu l-am cumparat dar l-am incalzit putin diluandu-l cu putin lapte .
Punem sosul Bechamel peste ultimul strat de foi, acoperim bine si presaram parmezan din abundenta .
Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pana ce parmezanul s-a topit si lasagna s-a colorat frumos la suprafata .
Se serveste calda !
Pofta buna !
1
Sunt persoane care folosesc foile de lasagna neoparite si sunt cei care folosesc foile de lasagna oparite . Eu facand cu sos de carne si suc de rosii nu a fost necesar sa oparesc foile .Daca insa doriti sa le opariti atunci puneti o oala cu apa la foc . Cand apa fierbe, puneti foile de lasagna (cate doua-trei) si oparitile pentru 3-4 minute. Scoateti foile pe un prosop curat care va absorbi apa in exces. Utilizati apoi foile oparite ca si cele uscate .