O reteta perfecta, la care am adaugat cascaval vegetal ,pentru un plus de savoare.
Rosiile cuburi, au fost rosii in bulion facute de mine, in toamna...de aceea,probabil,sosul e iesit atat de rosu!
- legumele le-am tocat cu robotul...riscul asumat cand ai o mica-mofturoasa ca mine...
- se incalzeste uleiul într-o tigaie şi prăjiţi ceapa şi căţeii tocaţi de usturoi.
- adăugaţi dovleceii taiati cuburi, ardeii, şi roşiile cuburi, condimentaţi şi gatiti legumele la abur timp de 5-10 minute.
- pentru a prepara sosul béchamel, incalziti uleiul în oală, adăugaţi făina şi amestecaţi până se omogenizeaza ;adaugati bautura Joya cu Calciu amestecand continuu si putina sare, iar la sfarsit un piuc de nucşoară.
- ungeţi o tava termorezistenta şi puneţi câteva straturi de lasagna, sos béchamel, legume apoi reluati succesiunea; ultimul strat va fi sos béchamel;
- presarati cascavalul ras;
- coaceţi în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C timp de 45 minute până ce devine aurie.