Sunt mai rapide decat cele facute la cuptor si mai bune.....doar aspectul nu-i acelasi, dar daca va grabiti, asa ca mine, eu zic sa le incercati ca merita!
Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare sau o cratita ceramica. Se caleste ceapa si usturoiul la foc mic circa 5 minute. Adaugam carnea din carnati si mai calim cateva minute pana isi schimba culoarea, apoi adaugam apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba circa 20 de minute.
Dupa ce carnea a fiert, se adauga jumatate din sucul de rosii, condimentam cu sare si piper, apoi asezam foile de lasagna rupte in 4, turnam restul de suc de rosii si rosiile taiate cubulete, acoperim cu un capac si mai fierbem aprox.8 minute.
La sfarsit adaugam busuiocul, branza ricotta si deasupra mozzarella, acoperim, luam de pe foc si lasam asa pana se topeste branza, dupa care servim.
Nu sunt la fel de aspectuoase, dar sunt foarte bune!
Pofta buna!
1
daca nu aveti ricotta, eu am inlocuit-o cu smantana grasa Creme Fraiche iar mozzarella rasa cu cascaval Gouda
2
pentru ca foile de lasagna sa nu se lipeasca intre ele, puteti alterna 1/4 suc de rosii cu un rand de paste, apoi iar suc de rosii, iar un rand de paste si tot asa
3
dupa ce puneti rosiile taiate cubulete, puteti adauga si o lingurita rasa de zahar pe langa sare si piper, care mai ia din acreala rosiilor