Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.
- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina nucsoara. Dam deoparte.
- Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Intre timp punem in blender cele doua rosii bine coapte cu frunze proaspete de busuioc si le mixam pana devin un sos gros. Cand ceapa s-a calit aduagam tonul maruntit din conserva si aduagati si uleiul din conserva. Calim putin si turnam sosul rezultat de la rosii. Mai adaugam si pasta de tomate lungita cu putina apa calduta. Lasma sa se ingroasa putin sosul , adaugand sare, piper alb si oregano uscat. Dam deoparte.
- Pregatim un vas cu pereti inalti ,termorezistent. Pe fundul vasului punem un strat generos de bechamel si aranjam peste un strat de foi de lasagna. Eu am avut foi verzi, cu busuioc , dar puteti folosi si simple. Apoi ungem foile cu inca putin sos bechamelsi turnam din sosul de ton cu generozitate. In cutia de sardine am avut 3 bucati marisoare si pe fiecare strat de sos am faramitat cate o sardina. Peste sosul de ton asezam iar un strat de lasagna, avand grija sa cuprinda toata suprafata. Apoi iar ungem cu bechamel, punem sos de ton , sardine si iar foi. La final turnam sosul bechamel ramas (sa fie un strat mai gros) si razuim parmezan (cu generozitate)
- Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25-30 minute. Cand devine rumen deasupra se stinge si lasam inca 5 minute in cuptor.
1
Secretul e sa puneti bechamel si sos din abundenta intre foi. S anu va fie teama ca e prea mult deoarece foile trebuie sa absoarba in timp ce se gatesc. Daca e prea putin sosul va deveni prea seaca lasagna.