Lasagna cu carne

de Bunica in Lasagna, 14 Feb 2016 | 5003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. foi lasagna
  • 400-500 g. carne tocată amestec vită+ porc
  • 1 ceapă
  • 50 ml. ulei
  • sare
  • piper
  • 200 g. sos roșii cu busuioc
  • 20 g. unt
  • Sos bechamel:
  • 50 g. unt
  • 50 g. făină
  • 700-800 ml lapte
  • Plus 200 g. cașcaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne:

Pregătește bechamelul:

Intr-o tigaie pune untul a topit.

Adaugă făina amestecând repede să nu se formeze cocoloașe.

Adaugă laptele ametecând bine și fierbe până obții un sos de consistența unei smântâni.

Stinge focul si condimentează după gust cu sare ,piper,nucșoară.

Lasă sosul la răcit.

Curăță ceapa,spal-o și toac-o mărunt.

Pune uleiul într-o tigaie neaderentă și călește până devine sticloasă.

Adaugă carnea tocată si călește până-și schimbă culoarea.

Peste carne pune sosul de roșii și mai fierbe 2-3 minute.

Pregătește o tavă de ceramică ,am folosit eu,și unge -o cu unt.

Toarnă puțin sos bechamel în tavă.

Așezi foile de lasagna in tavă.,peste care torni sos bechamel.

Adaugă carnea,apoi alte foi,sos,carne astfel încât ultimul strat să fie de foi.

Deasupra sos bechamel peste care pui cașcaval ras .

Se dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumeneste deasupra.

Se servește caldă.

TIPS-URI

1

Foile de lasagna să fie una lângă alta ,nu suprapuse.

2

În loc de cașcaval se poate folosi parmezan .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

anca_rm 1

15.02.2016, 10:21

- Andreea - 1

15.02.2016, 16:32

-Licurici- 1

10.04.2017, 20:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si sos de rosii