Pentru Reteta de lasagna cu carne de porc sunt necesare urmatoarele ingrediente: foi lasagna, carne de porc, ulei, ceapa, unt, lapte, faina, cascaval.
Iata cum se prepara Reteta de lasagna cu carne de porc
Spalam carnea, o uscam cu servetele si o tocam.
Punem ceapa taiata marunt, in uleiul fierbinte si o calim putin, adaugand cate putina apa.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam carnea tocata si o calim pana se albeste si se evapora lichidul.
Turnam rosiile date prin blender dar nu facute pasta, usturoiul zdrobit si 300ml supa de legume sau apa. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic, timp de o ora, sub capac.
Pentru sosul alb, topim untul la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, pana se incorporeaza. Luam vasul de pe foc si adaugam laptele cate putin, amestecand cu un tel, avand grija sa nu faca cocoloase. Punem sare, piper alb si nucsoara, dupa gust. Se pune din nou la fiert amestecand continuu, pana se ingroase.
Ungem o tava de 20\30 cu unt, punem 1-2 polonice de carne cu sos, un pic de sos bechamel si imprastiem pe toata suprafata. Punem deasupra un rand de foi lasagna, le ungem apoi cu sos bechamel, presuram putin cascaval, apoi carne cu sos, si respectam succesiunea cu foi lasagna, sos bechamel, cascaval si carne.
Deci vom avea patru straturi foi lasagna si trei straturi carne, ultimul, bineinteles va fi de foi pe care le vom unge cu sos bechamel si vom presura deasupra cascaval.
Dam la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumeneste usor.
Va doresc pofta buna!
1
Daca ne grabim, putem sa scurtam timpul de fierbere al carnii.