Lapte de pasare

de diana_k in Prajituri, 16 Ian 2013 | 76482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte,
  • 6 oua,
  • 2 linguri faina sau amidon,
  • 15 linguri zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert.

Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat pana spuma se intareste.

Cand laptele a fiert se da focul la mic si cu ajutorul unei linguri mari se i-au 3-4 galuste de albus si se pun in lapte. Se lasa 2 minute pana cand isi maresc volumul si atunci cu atentie, sa nu se sparga, se intorc pe partea cealalta. Se lasa inca 2 minute, apoi se scot cu lingura cu gauri si se pun intr-o  strecuratoare mare. Dupa ce s-a  scurs laptele din galuste le mutam intr-un castron incapator.

Crema de galbenusuri:

Galbenusurile se amesteca bine cu 2 linguri de faina sau amidon , cu 4 linguri de zahar si laptele rece. Se toarna in laptele caldut si se amesteca repede sa nu se fac cocoloase. Se lasa pe foc pana se leaga o crema grosa ca o smantana. Se pune esenta de rom.

Pentru servire se pune crema de galbenusuri in farfurie si peste 2-3 galuste de albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

as papa si eu o portie

Bon_Jovi 1

14.09.2013, 23:18

Desertul asta imi aduce aminte de copilarie... E grozav

babi5 1

08.11.2013, 14:46

Bun tare desertul copilariei mele

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu lapte de pasare