Cum se stie in fiecare vineri sau sambata trebuie sa fac ceva dulce pe weekend. Am pregatit aceasta prajitura deoarece ii place mult sotului meu, simpla si foarte gustoasa!
Intr-un bol am mixat ouale cu praful de sare si apoi in 2 etape am adaugat zaharul si le-am batut pana ce si-au dublat volumul.
Adaugam apa minerala si faina o amestecam cu praful de copt iar apoi in etape adaugam faina
Intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si bordurile le-am uns cu unt am pus compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 45 minute, facem testul cu scobitoarea.
Am lasat blatul la racit pt o ora !
Am pregatit crema.
Intr-o tigaita am batut laptele, oul si zaharul apoi am pus pe foc mic unde am adaugat esenta si am lasat la foc mic iar cand s-a incalzit laptele am adaugat faina si am continuat sa amestec incet incet cu telul pana ce crema s-a ingrosat .
Cand crema este groasa destul am adaugat margarina si am topit-o si am lasat-o la rece.
Odata racit blatul l-am taiat in 2 am adaugat crema propiu-zisa in mijloc iar apoi am acoprit cu celalalt blat.
Am decorat cu zahar pudra !
1
Se poate umple cu orice .