Lapte de pasare

de Panacris in Dulciuri, 7 Mai 2012 | 7534 vizualizari

 

Un dulce savurat de intreaga familie!

 

INGREDIENTE

  • oua 8 bucati
  • lapte gras 1,5 l.,
  • sare iodata,
  • zahar tos 200 g.,
  • amidon 2 linguri,
  • zahar vanilinat 2 plicuri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Albusurile se separa si se bat energic cu un praf de sare si 50 g. zahar. Laptele se pune la fiert intr/un vas larg. Din compozitia de albus se cate o lingura si se rastoarna in laptele fierbinte, se lasa fiecare galusca la fiert, cca. 2 minute pe o parte apoi se intoarce pe cealalta parte. Galustele de ou se scot cu spumiera si se pun intr/o strecuratoare, cu mare grija sa nu/si strice forma. Dupa ce s/au fiert toate galustele din albus de ou, laptele ramas se strecoara peste galbenusurile de ou. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilinat si amidonul desfacut cu putin lapte rece. Se pune crema la fiert cca. 15 minute pana se ingroasa ca si o smantana. Intr/un vas mai mare se pune sosul de oua si galustele de albus deasupra. Se serveste foarte rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Valclaudia 1

26.05.2017, 17:43

inevitabil te duce cu gandul la copilarie!

Panacris 1

26.05.2017, 18:06

Multumesc Claudia!

sweetray10 1

16.06.2017, 08:55

Lapte de pasare a fost copilaria mea la nebunie. Fac si azi din cin in cind

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare