Lahmacun

de Mitinita in Pizza, 10 Noi 2012 | 11036 vizualizari

 

Daca ati sti voi de cand tot imi spun ca incerc reteta aceasta,dar nicicum nu reuseam. Sau probabil nu citisem cum se prepara ( cu ocazia asta am aflat ca de fapt este si usoara). Singura problema este ca nu am putut sa o fac cu carne de miel,la noi se gaseste numai in preajma Pastelui.

De lahmacun mai auzisem de la sora mea,tare mi l-a mai laudat,asa ca imi tot statea in gand sa-l fac si eu. Si ma bucur atat de mult ca am incercat si eu si nu pot decat sa ma intreb oare de ce am asteptat atat de mult.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 ml de apa calduta
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare

Pentru deasupra:

  • 250 gr carne tocata amestec
  • o ceapa
  • un ardei verde
  • un catel de usturoi
  • patrunjel
  • un ardei iute (optional)
  • chili pul biber Kotanyi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lahmacun:

Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.

Dam prin robot ceapa,usturoiul si ardeiul. Amestecam cu carnea si patrunjelul tocat si adaugam sare dupa gust.

Intindem o foaie subtire,ca ptr pizza si punem jumatate din compozitie. Dam la cuptor si tinem cam 10-15 minute

Se serveste cu lamaie si patrunjel tocat.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lahmacun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

ANNA_46 1

10.11.2012, 21:11

Foarte bine arata , tare buna trebuie sa fie

diaconta 1

10.11.2012, 22:46

pare interesant ce ai confectionat aici Miti

Denissa 1

11.11.2012, 08:29

E bun. am mai mancat

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne