Rasfoind ,,favoritele mele,, am dat peste retea Liei ... ce-a iesit a fost foarte bun ! Multumesc, Lia!
Cernem faina .
Pragatim maiaua: faramitam drojdia, adaugam 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 2-3 linguri lapte cald, amestecam bine si lasam cam 5-10 min Punem maiua peste faina, adaugam laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de rom. Adaugam sarea si cele 2 oua .Topim untul si framantam aluatul pana il incorporam pe tot (untul nu se adauga tot odata, ci putin cate putin ). Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini .
Lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent, cca 30-45 min.
Pentru sirop : topim mierea in apa, pe foc. Lasam la racit .
Intr-o tava, amestecam cocosul cu zaharul si scortisoara.
Cat lasam aluatul la crescut, pegatim formele. Eu am folosit tuburile ramase de la rolele de hartie pentru bucatarie. Le-am imbracat in folie de aluminiu, apoi le-am uns pe fiecare cu unt topit.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindem o foaie de 1 cm grosime si taiem in fasii late de 2 cm. Rulam fasiile pe formele pregatite in prealabil , le ,,pictam,, cu sirop, dupa care le tavalim prin amestecul de cocos.
Se pun in tava si se introduc la cuptor pentru 20 min.Eu le-am asezat pe verticala, dar am avut surpriza ca unele dintre spirale sa alunece in timpul coptului ( unele au stat bine mersi , altele nu), pe viitor le voi pune in tava la orizontalaaaaa!