M-am hotarat sa postez mai des retete pe acest site.
De altfel intru destul de des sa vad reteta zilei sau pe cele de pe facebook, dar nu ma prea loghez ca am o parola aiurea pe care nu prea o tin minte si din comoditate nu caut agenda unde o am notata.
Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare... Puteti folosi mixerul, eu le-am amestecat cu mana. Invelim aluatul in folie alimentara si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Eu l-am tinut mai mult de 24 de ore, pentru ca n-am avut timp de el.
Presaram un pic de faina pe masa de lucru, intindem cu sucitorul o foaie nu prea groasa si taiem biscuitii cu ce forma dorim. Din cantitatile astea mi-au iesit doua tavi de aragaz. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si bagam pe rind tavile si le lasam cca 10-15 minute, depinde de cuptor.
Dupa ce i-am scos din cuptor i-am mazgalit cu ciocolatata amaruie pe care am topit-o intre timp cu 50 de gr de unt. Pot fi si pudrati cu ceva zahar pudra. Eu nu i-am pudrat pentru ca mi-au placut asa. Sunt foarte buni seara rontaiti la televizor sau dimineata langa ceasca de cafea.
Pofta buna!