Kringel Estonian cu mac

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 27 Apr 2012 | 3985 vizualizari

 

De cand am vazut acest cozonac la Gaby, care l-a randul ei s-a inspirat de la Ana Maria Ciolacu, i-am pus gand rau, ca foarte multi dintre voi, stiu ca deja este foarte popular prin blogosfera, asa ca nu o sa va mai povestesc prea multe, decat faptul ca eu l-am facut cu mac....nu l-as fi facut cu mac, dar dintr-o greseala a mea, untul s-a taiat si atunci am bagat mac in el pentru a-l repara :D...din greseli invatam toti, iar din greseala mea a iesit ceva foarte delicios :)
Ce va mai pot spune...este faptul ca am mancat aproape unul singura...bine ca am facut 2 :)):))

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar
  • pentru umplutura si uns:
  • 70 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 3-4 linguri mac
  • o lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel Estonian cu mac:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.

Se lasa pana se umfla.

Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.

Se framanta pana devine un aluat nelipicios.

Se lasa la caldura timp de o ora.

Dupa ce a crescut, se intinde o foiae dreptunghiulara de 1 cm grosime.

Se face un amestec din untul tinut la temperatura camerei, zahar, scortisoara, cacao si macul ( optional ).

Se unge foaia cu acest amestec, din care se opreste o lingura pentru uns deasupra.

Se ruleaza foia, iar cu un cutit se taie in lung, lasand un capat netaiat.

Se impleteste, rascucind cu grija.

Se unesc capetele, astfel formanduse o coronita.

Se unge deasupra cu restul de umplutura.

Se muta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa inca 20-30 de minute sa creasca, dupa care se coace la foc mediu timp de 25-30 de minute.

PS. Nu este ars...ci are culoarea asta de la cacao si mac 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel Estonian cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cocolina 1

27.04.2012, 16:39

foarte bun

Rocsi 1

28.04.2012, 13:57

cred ca este foarte delicios

iry-gabriela 1

28.04.2012, 14:43

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Estonian kringel