Kefta de curcan

de Poliana in Curcan, 7 Aug 2012 | 10071 vizualizari

 

Am facut o reteta libaneza, e pentru prima oara cand incerc ceva din aceasta bucatarie plina de arome.
Kefta se poate prepara din diferite tipuri de carne: miel, pui, curcan. Eu aveam curcan in frigider asa ca m-am gandit ca i-ar sta bine in acest preparat. Si nu m-am gandit rau :P

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de curcan
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa verde mare
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta de curcan:

Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma inseamna 'a macina'. Si cu asta cred ca am explicat foarte bine ceea ce urmeaza sa facem.

Este o reteta simpla, si tot ce avem de facut e sa macinam, condimentam, amestecam si prajim. Mai aveti nevoie de detalii? :)) Nu vreau sa fiu chiar asa de expeditiva, asa ca o sa va explic in ce consta si pasii acestia :)

Carnea o taiem bucatele, nu foarte mici, si o punem in robot impreuna cu ardeiul curatat si taiat, ceapa verde, patrunjelul si mararul, acestea din urma spalate bine si scurse de apa. Dupa ce am macinat toate acestea, adaugam condimentele si oul batut putin cu furculita, apoi omogenizam. Vom obtine o compozitie ca pentru chiftelute.

Incingem gratarul bine, formam chiftele mai mari (gen burger), infingem un bat de frigaruie in fiecare bucata de carne, si le punem pe gratar. Le prajim cate 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Foooarte usor de facut, si foarte bun. Noi am alaturat acestor kefta delicioase o garnitura de cartofi noi, fierti 10 minute in apa cu sare, apoi scursi si pusi intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei de masline, sare si marar tocat fin, lasati 20 de minute la cuptot la foc incins (220 grade celsius). 
In varf de frigaruie am alaturat si cate-o felie de lamaie...iar rezultatul a fost un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate