by dicarmencitta1957
Pe vremuri era mancarica saracului,acum este o delicatesa.
Fasolea se spala in mai multe ape si o lasam in apa de seara,pana a doua zi dimineata cand o pregatim.Aceasta fasole a fiert foarte repede desi era destul de mare bobul.Arunc apa de 3 ori,asa fac de fiecare data cand fac fasole,ca sa nu avem probleme cu stomacul.
Dupa ce a fiert fasolea,taiem felioare kaizerul si il prajim in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin.Scoatem kaizerul pe servetele absorbante sa se scurga de cantitatea de ulei si apoi punem in cratita in care pregatim fasolea, un rand se fasole,un rand de kaizer si printre randuri cateva firicele de cimbru verde.
Bagam la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Mentionez ca eu prajesc kaizerul,dar foarte putin,cate un minut pe fiecare parte si il scot pe servetele la scurs.Intr-o craticioara mai mica deschidem cutia de rosii in suc de rosii si o incalzim.Inainte cu 10 minute,de a inchide focul vom pune si cutia de rosii.Dupa 10 minute vom inchide focul si vom lasa sa se raceasca in cuptor.A fost un deliciu.Pofta buna !!!