Wrap ca la tara

de portiadelumina in Porc, 17 Mai 2017 | 11380 vizualizari

 

De bună seamă că ţăranul român nu este obişnuit cu picnicul, în cel mai bun caz, când are timp, iese "la iarbă verde", nu că n-ar fi sătul de iarbă de la cosit ori de la alte activităţi agricole. Şi apoi, când iese la iarbă verde nu se duce la mall pentru cumpărături, dă o raită în cămară şi îşi face ceva la repezeală, de preferinţă săţios, cu care să facă faţă înaintea celorlalţi comeseni. 
Ei, eu am încercat o combinaţie ce s-a dovedit fericită, gust bun, saţietate maximă, o ţâră de aspect şi un pic de imaginaţie. 
 

 

INGREDIENTE

  • carne de la untură (cazan, garniţă, oală).
  • 1 roşie
  • castravete
  • ceapă verde
  • usturoi
  • sare
  • 20 gr smântână
  • sare
  • piper
  • 1 lipie wrap
  • mărar verde
  • pătrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wrap ca la tara:

Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul.

Roşia, castravetele (curăţat de coajă ori bine spălat), ceapa şi usturoiul se taie cubuleţe şi se amestecă într-un bol cu pătrunjelul şi mărarul tocate, apoi  se încorporează şi smântâna.

Lipia de wrap se aşază pe o tavă, se pune carnea tocată cubuuleţe mai mari (să simţi că mănânci) şi peste ele se pune sosul gros cu ingredientele menţionate anterior. 

Se rulează lipia ca la shaorma, se presară (după gust) un pic de piper şi se serveşte cu mare poftă. 

Aşadar, plec la picnic. :))

TIPS-URI

1

Ingredientele şi sosul pot fi schimbate şi combinate, eventual cu murături, că la casa ţăranului gospodar se găsesc în orice vreme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wrap ca la tara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat la cuptor