Jumari

de Valclaudia in Porc, 6 Mai 2017 | 3819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina proaspata de porc
  • sare de mare dupa gust
  • piper rosu macinat dupa gust
  • 50 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Slanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu).

Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita.

Dupa ce se topesc si plutesc in untura, adaugam laptele rece pentru uniformizarea culorii, apoi le scoatem cu strecuratoarea din grasime intr-un castron din inox.

Cat sunt fierbinti, le condimentam cu sare de mare si piper rosu proaspat macinat, amestecam sa se condimenteze uniform si le lasam la racit.

Le-am servit cu ridichi proaspete si castravete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]