Ispita dulce

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Oct 2010 | 10910 vizualizari

 

i-am dat numele asta pt ca asa mi-a venit pe moment, initial s-a vr a fi altceva, dar deja m-am obisnuit sa fac ce-mi trece prin cap :D :)))

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 5 linguri de lapte rece
  • 3 linguri de nutella
  • un paf de copt
  • esenta de rom
  • pt crema:
  • 750 ml frisca lichida
  • 2 linguri miere
  • zeama de lamaie
  • pt decor:
  • 2 plicuri tort jelee rosu
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • jeleuri de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ispita dulce:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia apoi punem nutella si amestecam din nou, dupa care turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor app. 20-25 de minute, facem testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt blatul il dam la rece.

Intre timp pregatim crema.

Batem frisca bine bine, apoi punem cele 2 linguri de miere si zeama de lamaie si dam la rece 30 de minute.

Asamblare:

In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, peste care vom pun crema de frisca, apoi blatul ( insiropat, eu am uitat sa-l insiropez, insa cred ca ar fi mers mai bine insiropat, dar nu foarte mult), dam la frigider pana a 2-a zi sau macar cateva ore.

Rasturnam prajitura pe un platou printr-o miscare rapida.

Pregatim jeleul conform instructiunilor de pe pachet.

Deasupra prajituri vom pune jeleurile de capsuni, iar peste turnam glazura obtinuta din pliculete de tort jele, dupa care dam la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu zmeura