Uite o reteta 100% traditionala a unei paini pe care o s-o gasesti in toate pietele, micile magazine, marile magazine, casele irlandezilor. Pt o paine mare: 350 grame faina integrala / 350 grame faina alba / o lingurita bicarbonat / 350 ml LAPTE BATUT (niciodata iaurt) / o lingurita sare / un ou / o lingurita miere. Cuptor incins la 200 grade. Pasul 1 - amesteca intr-un vas cele doua tipuri de faina cu sarea si cu bicarbonatul; 2 - amesteca in alt vas laptele batut cu oul si cu mierea apoi toarna acest amestec peste faina; 3 - framanta bine, daca coca nu e prea moale mai adauga putin lapte batut; 4 - pune coca in vasul de copt, in cuptor si tine-l cam 40-50 minute; poti presara fulgi de ovaz la suprafata; 5 - painea e coapta in momentul in care, daca ciocanesti fundul vasului de copt, suna a gol. Asta e adevarata Irish Soda Bread .