Invartita cu branza de oaie

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2014 | 9108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (proaspete)
  • 600 g branza de oaie
  • 150 g branza de vaci
  • 1 legatura de marar
  • 3 oua
  • 4-5 linguri cu smantana grasa
  • 1 lingurita rasa piper alb
  • 50 g unt pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu branza de oaie:

Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Dam branza de oaie pe razatoarea mare (sau o sfaramam cu ajutorul furculitei) si apoi o amestecam cu branza de vaci, smantana, ouale si mararul taiat marunt. Condimentam cu piper alb. Amestecam.

Topim untul si apoi il lasam sa se racoreasca. Punem pe masa de lucru infainata o foaie de placinta pe care o ungem cu unt cu ajutorul unei pensule. Peste aceasta suprapunem inca 3 foi care la randul lor vor fi unse cu unt topit. Amestecul de branza il impartim in 3. Ungem cu o parte din acest amestec foile de mai sus. Netezim cu ajutorul unei spatule. Rulam, nu prea strans.

Tapetam o tava rotunda cu hartie alimentara si il punem in tava. Revenim la celelalte foi cu care procedam la fel. Mie mi-au rezultat 3 rulouri in total pe care le-am asezat sub forma de melc in tava rotunda.

Ungem cu ou si dam la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade, timp de circa 20 minute.

Scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin apoi o scoatem din tava si o asezam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu branza de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate de gasca si rata