Inghetata de zmeura

de Julie in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 4310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zmeura,
  • 200 g mascarpone (sau orice alta crema fina de branza), 
  • 50 zahar,
  • 200 g smantana (sau iaurt cremos),
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de zmeura:

Se paseaza cu blenderul zmeura impreuna cu zaharul.
Peste zmeura pasata, se adauga smantana, mascarpone, esenta de vanilie si se omogenizeaza. Compozitia se toarna intr-o caserola si se da la congelator.
Dupa 30 minute se amesteca bine cu o furculita sau chiar cu mixerul. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore. Procedeul ne garanteaza o inghetata fina, cremoasa, fara ace de gheata.
Inghetata se serveste in cupe decorate cu fructe intregi si frunze proaspete de menta.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate fi marita sau micsorata, in functie de dulceata fructelor sau de gust. De asemenea zaharul poate fi inlocuit cu miere. Cine doreste, poate strecura amestecul de zmeura printr-o sita fina, care va opri samburii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure