Este pentru prima oara cand indraznesc sa pregatesc inghetata dar spre surprinderea mea este simplu mai ales cand ai o reteta minunata asa ca a lui Ina :http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-inghetata-cu-capsuni-si-vanilie-7906.html .Am respectat totul doar ca am mai redus din cantitatea ingredientelor fiind doar un experiment. P.S este prima dar nu ultima data,cu siguranta ma voi juca cu arome si combinatii ;;) este prea buna :X
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza albusurile intr-un vas cu 3 sferturi de zahar pana devin spuma,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas si esenta de vanilie (fiecare pune dupa gust).
Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile amestecand de jos in sus cu o paleta de silicon (un tel) pana se incorporeaza si devine omogen.Se mixeaza frisca foarte bine si se adauga peste compozitia facuta precedent, se amesteca totul bine.
Se imparte aproximativ in 2 parti, o parte ramane cu gust de vanilie, in cealalta parte se adauga praful de ciocolata si se incorporeaza bine amestecand energic.
Cele doua compoziti se pun intr-un contenitor si se alterneaza dupa gust,se da la congelator pentru cateva ore.
Pofta buna !!
1
Se poate servi cu topping de ciocolata.