Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

de xana in Dulciuri, 16 Noi 2017 | 2672 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
Am folosit acelasi aluat ca la gogosile de aici https://www.bucataras.ro/retete/gogosi-84848.html, cu foarte mici modificari si au iesit niste placintele foarte pufoase si aromate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina+ pentru infainat suprafata de lucru
  • 250 ml lapte
  • 120 gr margarina
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita rom coaja rasa de la o clementina
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru umplutura:
  • cca 200 gr dulceata de caise
  • 150 gr migdale
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite:

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite, cea care se ridica deasupra, cea alba care ramane la fund o indepartam.

Intr-un castron se pune faina, sarea, esentele, coaja de clementina si cele doua oua si cu ajutorul mixerului cu spirala atasata incepem sa amestecam la viteza mica, turnand cate putin din amestecul de lapte pana il terminam. Adaugam si margarina topita, marim viteza si framantam circa 5 minute.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti timp de o ora.

Intre timp prajim putin migdale intr-o tigaie, apoi le tocam marunt si le amestecam cu dulceata de caise.

Cand aluatul a crescut, punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa din care taiem cercuri cu 8 cm diametru. Umplem fiecare cerc cu cateo lingurita cu varf de dulceata, apoi strangem marginile pana se lipesc.

Intr-o tava rotunda cu 25 cm diametru punem hartie de copt si asezam cate 8 placintele cu partea care am lipit-o in jos. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa mai creasca cca 30 de minute.

Ungem apoi placintele cu galbenus de ou si le dam la cuptor la 180º C, pentru 25-30 de minute.

 Cand se racoresc, le pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit doua tavi a cate 8 placintele fiecare

2

Aluatul inainte sa fie pus la crescut va fi unul destul de lipicios, dar dupa ce creste e moale si foarte usor de lucrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu dulceata de caise si migdale prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri Bratislava