Si pentru ca am avut norocul sa castig frigiderul la concursul cu inghetata, v-am adus inca un fel, drept multumire ca mi-ati facut acea zi de neuitat! Asa ca va servesc pe toti cu cate o inghetata de vanilie cu ciocolata! Multumesc, Bucataras! Multumesc, bucatarasi dragi! :X >:D<
Intr-o craticioara se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine compozitia pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si se mixeaza usor. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase.
Va face spuma cat timp este pe foc, dar va disparea pe masura ce se ingroasa crema. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, eventual se pune intr-o oala mai mare cu apa rece si se amesteca pentru a grabi procesul de racire.
Se bate bine frisca. Se amesteca cu rema de vanilie. Ciocolata amaruie se taie bucatele cat mai mici. Se omogenizeaza impreuna cu crema, se toarna intr-o cutie care se da la congelator pentru cel putin 4 ore.
Se serveste ornata cu sos de ciocolata sau sirop de zmeura, sau cu ce doriti.
Pofta buna!
1
Ouale si laptele sa fie la temperatura camerei.
2
Nu a fost necesar sa amestec in inghetata in timp ce statea la congelator.