O reteta minunata de pe blogul:Bucataria marea aventura
http://truedelights.ro/2012/07/21/inghetata-de-menta/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+truedelights%2FWvdF+%28Bucataria+-+marea+aventura%29
Desi am folosit frunze de menta foarte proaspete si fragede nu mi-a iesit culoarea inghetatei ca cea de pe blog, astfel ca am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar verde pentru un plus de aspect.
Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute.
Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare.
Galbenuşurile se mixează cu zahărul pană se obţine o spumă albicioasă.
Se adaugă treptat laptele aromat cu menta şi se pune la foc mic, amestecand incontinuu pană cand se ingroaşă.
Se lasă crema obţinută la răcit,apoi se adaugă frişca lichidă şi se amestecă bine.
Se pune in caserolă la congelator cca 3 ore, amestecand la fiecare 30 de minute compoziţia cu o furculiţă pentru a nu se forma cristale de gheaţă.
Este o ingheţată foarte aromată şi răcoritoare.
Poftă bună!