Inghetata de mango

de adasev12 in Dulciuri, 1 Iun 2012 | 3649 vizualizari

 

recunosc ca fructele astea exotice nu prea le folosesc...una la mana -. sunt destul de scumpe si doi la mana mi-ar parea rau sa arunc apoi, daca nu plac...totusi cateva am mai incercat, gen mango, papaya, avocado si inca ceva ciudat, de culoare galbuie, cu un sambure mare, coaja casanta, nu-mi amintesc cum se numeste...dintre toate mango mi-a ramas in minte, ca avea un parfum deosebit si o aroma intensa...zilele trecute am luat doua...una am papat-o cu sotul, dar cum la copii n-a avut trecere, am zis sa fac o inghetata cu ce-a ramas...

 

INGREDIENTE

  • un fruct de mango, cam 600 g a avut
  • 2X125 g iaurt gras
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • un praf de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de mango:

Am curatat fructul de coaja si l-am taiat de pe cotor...daca exista o modalitate anume de a curata mango, va rog sa-mi spuneti...eu m-am cam chinuit sa-i scot imensul sambure...

Bucatelele de mango le-am pus in blender si le-am facut pasta. Le-am lasat intr-o sita mai deasa sa se scurga surplusul de suc, ca sa nu faca prea multe ace de gheata.

Frisca am batut-o cam pe jumatate si un pic, cat sa fie asa ca o ciulama, apoi am amestecat-o cu iaurtul.

Peste mango am razuit putina nucsoara , am amestecat , apoi am turnat peste amestecul de frisca si iaurt, am omogenizat si am pus in caserola, am dat la congelator, amestecand in ea bine-bine din ora in ora de 4 ori, apoi am lasat la inghetat. Dupa inca 2 ore se poate servi.

Mi-a placut mult si cu siguranta mai fac!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

laura_n 1

02.06.2012, 13:57

Oau, o inghetata super faina! Trebuie sa o fac si eu

Mihaela11_jo 1

02.06.2012, 22:23

Foarte aromata!

adasev12 1

03.06.2012, 01:55

laura, sigur o sa-ti placa

hihaela11_io...multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata Lassi din mango dulce