Buna tare!
BLAT
CREMA
SIROP
DECOR
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Apoi punem galbenusurile frecate cu ulei , faina amestecata cu praful de copt , iar la final nesquikul.Se toarna in tava (30x40), se da la cuptor la foc potrivit.Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
Fructele se pun la scurs.
500 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva cu 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste se toarna amidonul , amestecand continuu pana se ingoroasa. Se lasa la racit. Se bate frisca.
Frisca se incorporeaza in crema rece si se adauga fructele.
ASAMBLARE
Blatul se taie in 3 (doua taieturi). Se pune o parte de blat se insiropeaza cu siropul de la fructe , crema, blat , crema, blat , iar deasupra frisca batuta.
1
Se pote folosi ananas.