Absolut delicioasa, racoritoare, aromata si foarte, foarte cremoasa! Neaparat sa o incercati!
Prepara mai intai sosul de zmeura: pune intr-o craticioara zmeura si zaharul si pune-le la foc mic pana ce zaharul se topeste si se ingroasa putin compozitia. Lasa-l apoi sa se raceasca.
Amesteca laptele cu smantana lichida pentru frisca si pune-le pe foc mic, pana incep sa fiarba.
Mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul.
Rupe ciocolata bucati si toarna peste ea putin lapte fierbinte din oala si las-o sa se topeasca.
Toarna laptele fierbinte in fir subtire peste amestecul de galbenusuri si amesteca usor cu un tel pana se incorporeaza. Adauga ciocolata topita, vanilia si cacao. Omogenizeaza bine si muta amestecul inapoi in oala. Pune pe foc mic, amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa si capata consistenta smantanii.
Rastoarna amestecul pentru inghetata intr-o forma, adauga zmeura taiata sau intreaga, dupa plac si putin sos de zmeura. Amesteca foarte putin si lasa inghetata sa se raceasca la temperatura camerei, apoi mut-o la congelator minim 6 ore.
1
Poti amesteca din ora in ora in inghetata de la congelator, ca sa nu se formeze ace, insa aceasta compozitie nu face ace! Este incredibil, trebuie sa testezi! :)
2
Poti folosi orice tip de zahar
3
Poti folosi orice fructe preferi, proaspete sau congelate
4
Poti sa omiti ciocolata si sa adaugi mai multa vanilie
5
Poti adauga, dupa plac, fistic sau alune tocate.