Inghetata cu ciocolata si alune

de Lau in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 2622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 lingurita amidon
  • 1 ciocolata
  • alune
  • 1 lingurita unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si alune:

Intr-un vas punem laptele cu zaharul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusul,amidonul amestecat cu putin lapte si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam 250 ml frisca cu zaharul si amestecam cu crema racita.

Rupem ciocolata bucatele adaugam 50 ml frisca,1 lingurita unt si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca bine.

In forme de inghetata adaugam crema de vanilie-alune-ciocolata-crema de vanilie-alune ciocolata,

Dam la congelator cateva ore.

Inainte de servise se scoate cu cca 15 min inainte,

Pentru ca mie mi-a facut figuri formele si nu au iesit am servit in cornete.:(

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu crema de branza si afine