Indiene cu frisca

de Miha in Prajituri, 1 Sep 2009 | 8517 vizualizari

 

Cu dedicatie speciala pentru Bucataras :)))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop de zahar ars:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu frisca:

Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina,amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna peste compozitia de galbenusuri,amestecand usor.

Eu le-am copt in formele de briose,la foc mediu,timp de jumatate de ora.

Se lasa la racit,apoi se insiropeaza cu siropul de zahar ars.

Sirop:

Zaharaul se caramelizeaza,dupa care se "stinge" cu apa.Dupa ce s-a racorit se adauga esenta de rom.

Prajiturile coapte,se taie in doua si se insiropeaza.Pe una din parti (baza) se pune frisca din belsug :) si se acopera cu cealalta parte (capacul) inmuiata in glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

Se pun pe foc,pana aproape de punctul de fierbere.Se omogenizeaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

klausenburger_adica Lacrima 1

02.09.2009, 02:46

din cate stiu eu, nu se faceau in forme. intizi intr-o tava foaie de copt si asezi cu lingura mici "gogosele de aluat". lasi distanta intre ele destul de mare pentru ca se aplatizeaza la copt, deci nici nu incarca lingura foarte tare cu aluat. coci pana devin usor aurii, apoi le desprinzi imediat de pe hartia de copt si le lasi la racit pe o tava, platou, etc...
eu cam asa stiam reteta

klausenburger_adica Lacrima 1

02.09.2009, 02:51

si inca ceva... indienele, asa cum stiam eu reteta, nu erau insiropate... doar savarina vine insiropata. indienele au un aluat foarte fin, dar neinsiropat. in mod normal, reteta la origini nici nu include praful de copt, iar faina a substituit treptat amidonul alimentar. in versiunea asta cu amidon si fara praf de copt insa, indienele sunt mai greu de facut pentru ca daca de pilda, ouale nu sunt foarte proaspete, sau sunt fie prea calde ori prea reci... nu-ti mai ies... ori aparatura ca intr-un laborator de cofetarie care sa-ti verifice temperaturile in ingrediente... nu avem in bucatariile de familie incearca versiunea cu amidon (20 gr/ou) si pune si praful de copt... si daca chiar nu-ti iese indiferent in care versiune, lilly draga mea e doar o treapta inspre succes... sunt sigura ca iti vor iesi

Miha 1

02.09.2009, 11:54

Lily,are drepatate Lacrima.Daca nu ai forme,pune aluatul direct in tava cu o lingura,pui gramajoare.Am explicat mai sus de ce le-am facut in formele de briose, am adaptat reteta la timpul meu disponibil.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine