Sunt un fel de estonian kringel.
Pentru aluat, am frecat intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, apoi am adaugat apa calduta si faina cat sa rezulte o maia groasa pe care am lasat-o la crescut acoperita.
Dupa ce si-a dublat volumul, am adaugat uleiul, sarea si esenta, apoi treptat faina si am framantat un aluat ca de paine.
Am lasat 30 de minute la crescut.
Intre timp am pregatit compozitia de uns: am frecat margarina cu zaharul pana a devenit spumoasa, apoi am adaugat cojile rase de lamaie si portocala si scortisoara.
Am intins aluatul pe masa de lucru, am uns cu margarina, am rulat apoi am taiat pe lungimea rulourilor , dar nu de tot, doar cat sa se vada foile unse cu margarina si am taiat bucati pe care le-am unit in forma de covrig, iar pe altele le-am taiat sub forma de melcisori.
Am asezat in tava si am copt la 180 de grade pentru 30 minute, dupa care am scos tava si am uns impletitele cu siropul caldut rezultat prin fierberea zaharului cu apa si esenta.
Am mai dat la cuptor pentru 10 minute.
Sunt bune de luat la serviciu in zilele de post.