Placinta cu praz

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 9361 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 75 ml ulei 75

pentru umplutura:

  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 praz
  • 4-5 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu
  • sare, piper
  • cimbru, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Punem intr-un bol faina, drojdia  si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15 minute la dospit.

Amestecam smantana cu oul si condimentam cu sare piper si nucsoara. Adaugam  o parte din prazul taiat rondele si fasiile de bacon si de ardei. Intindem  pe toata suprafata, lasand liber putin pe margini.

Presaram deasupra rondelele de praz , baconul si ardeii ramasi. Presaram cimbru dupa gust.

Dam la cuptor pana se rumeneste pe fund.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu praz