Noi suntem mari fani ai dovleacului si am facut multe cu el. Foarte bune toatele.
Aluatul se lasa la dezghetat.
Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.
Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.
Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.
Nu se pune apa.
Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.
Cand zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Pe masa se pune aluatul pae hartia de copt si se netezeste cu sucitorul.
Se imparte din ochi in trei pe partea lunga si treimile din parti se taie fasii de 1,5-2 cm.
Se pune dovleacul pe fasia din mijloc, netaiata, si se acopera alternativ cu fasiile de pe margine.
Se pune intr-o tava cu hartia de copt cu tot.
Se unge cu galbenusul de ou batut.
Se pune in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.
Cand este rumenita frumos este gata.
Se taie rece si se serveste.
Pofta Buna!
1
Zaharul se pune dupa gustul fiecaruia, mai mult sau mai putin.
2
Se poate pune la dovleac si scortisoara daca va place, dar ii schimbati gustul.