Iepure fezandat la cuptor

de amalia01 in Iepure, 25 Noi 2016 | 6353 vizualizari

 

Am primit un iepure si m-am tot gandit cum sa il fac sa fie mai bun. 
...Si tot inovatia a fost cea mai buna reteta: cu putina imaginatie si condimente amestecate.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de iepure
  • condimente Maggi Ideea zilei pui cu usturoi ( le poti inlocui cu un amestec facut din sare, piper, boia , usturoi si rozmarin)
  • 50 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 2 lg de untura de porc ( daca vrei o poti inlocui cu ulei)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure fezandat la cuptor:

Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .

Condimentele se dizolva bine in ulei.

Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore.

In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi bucatile de carne fezandate. Torni si zeama lasata de carne si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 1 ora.

Indepartezi hartia de copt si lasi la cuptor la foc mic, stropind carnea din 5 in 5 minute cu sosul din tava si mai lasi inca 30 de minute.

Servesti friptura imediat cu garnitura preferata. 

 Merge foarte bine o garnitura de legume la gratar .

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

carne de iepure

2

fezandare

3

condimente

4

Fezandarea fragezeste carnea si ii da o savoare aparte

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure fezandat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de iepure la cuptor