Am primit un iepure si m-am tot gandit cum sa il fac sa fie mai bun.
...Si tot inovatia a fost cea mai buna reteta: cu putina imaginatie si condimente amestecate.
Carnea de iepure se spala bine sub jet de apa rece .
Condimentele se dizolva bine in ulei.
Ungi carnea cu amestecul de ulei si condimente cu ajutorul unei pensule si o lasi la rece, la fezandat, pentru 8 ore.
In tava pe care vrei sa o folosesti, pui mai intai untura/ uleiul, apoi bucatile de carne fezandate. Torni si zeama lasata de carne si apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 1 ora.
Indepartezi hartia de copt si lasi la cuptor la foc mic, stropind carnea din 5 in 5 minute cu sosul din tava si mai lasi inca 30 de minute.
Servesti friptura imediat cu garnitura preferata.
Merge foarte bine o garnitura de legume la gratar .
Pofta buna!
1
carne de iepure
2
fezandare
3
condimente
4
Fezandarea fragezeste carnea si ii da o savoare aparte